עריכת הסכם ממון לפני נישואין טומן בחובו הרבה אי נוחות. למה להכין הסכם שעשוי לשמש אותנו למקרים של סכסוך או בעת פרידה? אך אם בני הזוג מבינים כי מדובר בהסכם שלא חייב לבוא לשימוש וכי הם יכולים לגמרי לשכוח מקיומו, הם יוכלו לקבל את הרעיון ברוח טובה ולבצע את ההסכם עם קריצה ולטמון אותה במקום שמור בבית.
עריכה של הסכם ממון לפני נישואין בין בני זוג ובמיוחד אם הדבר נעשה עוד לפני הנישואין, טומן בחובו הרבה אי נעימות ולעיתים רבים נמנעים מלבצע הסכם כזה רק בגלל התחושות הנלוות לעריכה של הסכם כזה. אבל אם נניח את הרגש בצד, נבין כי יש הרבה היגיון בעריכה של הסכם כזה והוא למעשה הרי לא אמור להיות מונח על השולחן כל יום. ניתן להטמין את המסמך בארון שמור ורק אם חלילה יעלה הצורך בהסכם, ניתן יהיה לעשות בו שימוש.
למה זה כל כך כדאי?
אם כל כך לא נוח לנו לערוך הסכם כזה ואם הוא לא באמת שימושי בחיי היום יום, למה למעשה אנחנו זקוקים להסכם הזה? למה לנו לערוך מן דבר כזה שאולי הוא יהיה מיותר? כאן חשוב לדעת כי חילוקי דעות, וויכוחים ומחלוקות בעת פרידה בכל מה שקשור לחלוקת הרכוש עשויים להיות מתישים במיוחד. אלו הם מהנושאים הכי בעייתיים אשר מגיעים אל שערי בית המשפט ומשם לא תמיד יוצאים עם רווחים בלשון המעטה.
על כן, גם אם עכשיו נראה לכם שאתם עומדים לצאת לדרך חיים משותפת ולבנות בית בישראל, בית שתמיד תשרה בו השלום, עדיין, לא תוכלו להתעלם מהמציאויות הכואבות סביב. יותר מידי זוגות מגיעים לשלב בו הם מחליטים לפרק את החבילה. עצן קיומו של ההסכם, חוסך מהם הרבה עגמת נפש והרבה כאב לב הדדי.
עו"ד אורי גנור – הכתובת שלכם
אם החלטתם לא לוותר על הסכם כזה לפני הנישואין, פנו אל איש מקצוע שמכיר את התחום והוא מנוסה ויודע איך לנסח הסכם כזה. בעזרתו תוכלו להגיע להסכם מסודר וברור שעשוי למנוע הרבה צרות אחר כך.