דצמבר 4, 2024

סדנת odt- איך עושים את זה נכון?

סדנאות ODT

הרבה פעמים אנחנו יכולים לקרוא ולשמוע על ארגונים, חברות, משפחות וגורמים אחרים אשר בוחרים ללכת אל סדנה מיוחדת אשר נערכת מחוץ לעסק, מחוץ לבית, בשטח פתוח, שם נערכים משחקים ופעילויות שונות, בין אם זה לכיף ובין אם למטרות נלוות אחרות, כמו גיבוש וכדומה.

אחת הסדנאות הפופולאריות ביותר בתחום זה, זו סדנת ODT. סדנה שראשי התיבות שלה זה "אימון מחוץ לדלת" כלומר, פעילויות שמתבצעות מחוץ לדלתות העסק או לדלתות הבית. אם רוצים, אפשר לומר שהסדנה נערכת מחוץ לאזור הנוחות שלנו.

מטרות הסדנה הן לבדוק כיצד אנחנו עובדים באזורים לא מוכרים, הן כיחידים ודגש על עבודה קבוצתית, כמו כן הסדנה בוחנת עד כמה אנחנו מגובשים, עד כמה אנחנו יכולים לעבוד כקבוצה, האם אנחנו יכולים לייצר לעצמנו הסדרים וכללים כיצד לעבוד ביחד, מתוך מטרה להגיע לתוצאות טובות יותר.

לפני שנסביר איך עושים את זה נכון, איך מארגנים סדנה כזו בצורה חכמה ונכונה, חשוב להבהיר, מדובר בסדנה שיכולה להתאים לכל אחד, לכל גורם ולכל גוף. בשביל שזה יקרה, צריך לייצר מגוון סדנאות ODT  שיתאימו לכל אחד ואחת.

כיצד יוצרים סדנה בצורה נכונה

בשביל לייצר סדנת ODT נכונה, אנחנו צריכים כמה דברים. ראשית, להבין מי הקהל שאמור להגיע לסדנה, מה התנאים שהוא מחפש ומה הוא צריך. שנית, אנחנו צריכים למצוא את המקום הנכון לייצר את הסדנה וכמובן את המועד הנכון, מבחינת מזג אוויר.

שלישית, אנחנו צריכים לייצר סדנה שתהיה נוחה מבחינת משך הזמן שהיא נערכת, מבחינת המטרות והיעדים שלה, וכמובן גם מבחינת התסריט שלה. אין טעם לקיים סדנה עם משחקים ופעילויות, שאין בהם עניין, אין מטרה, ולמעשה קהל המשתתפים לא באמת ייהנה ממנה.

לפני סיום נציין, אם אנחנו רוצים סדנה איכותית, אנחנו צריכים להשתמש בה, לנסות אותה, לראות איך היא עובדת ולהיות מוכנים כל הזמן לבצע שינויים בהתאם, מתוך כוונה שבסופו של דבר אנחנו נוכל לייצר תוכנית איכותית וטובה מבין הידיים שלנו והקהל ייהנה ממנה מתחילתה ועד סופה.