פברואר 22, 2020

קייטרינג בשרי – כיצד לבנות תפריט בצורה נכונה

קייטרינג בשרי

בניית תפריט לאירוע זה עניין של אומנות, לא פחות מזה. זה עניין מאוד רגיש שדורש יצירתיות רבה. הרי כשאנחנו בוחרים לייצר תפריט, אנחנו צריכים לדעת כיצד לחלק אותו בצורה נכונה, כיצד להציב בכל אחת מהמנות מגוון רחב לאורחים שלנו, אנחנו צריכים לדעת כיצד להציב בכל אחת מהמנות דברים שיכולים להתאים לסוג המנה וכן אנחנו צריכים לדעת כיצד להציב ליד כל מנה תוספת או דבר אחר שישתלב איתה.

אחת כמה וכמה נכון הדבר כשאנחנו בוחרים לבנות קייטרינג בשרי. על פניו זה נראה פשוט, הרי אנחנו מכירים תפריטים כאלה ממגוון מסעדות, אך זה לא מדויק, כי באירוע אנחנו צריכים לבנות בעצמנו על פי כללים ומגבלות שונות, בין אם זה מגבלות של כשרות ובין אם אלה מגבלות אחרות. אנחנו צריכים לדעת כיצד לבנות תפריט שכל אחד מהאורחים ימצא בו דברים שיהיו לו טעימים, דברים שהוא יוכל לאכול, אך מעבר לזה, אנחנו צריכים ליצור תפריט שיכיל את כל מרכיבי המזון החשובים בארוחה.

אנחנו לא יכולים לבנות תפריט אך ורק על בסיס אוכל בשרי, למרות שהוא אמור להיות עמוד השדרה שלו, כמו כן, אנחנו צריכים לבצע הפרדה ברורה בין מנות בשריות בחלק הראשון לבין מנות בשריות בחלק העיקרי, הן מבחינת גודל והן מבחינת סגנון.

כיצד בונים תפריט בצורה נכונה

הכלל הוא פשוט, הארוחה מתחילה במנות קטנות, ולאט לאט נכנסים אל תוך הארוחה, כך שיש יותר ויותר מנות גדולות, כשהעיקריות הן כמובן המנות הגדולות ביותר. בכל מקרה, בתפריט לאירועים של קייטרינג בשרי, כמו במסעדות, הרי שלצד המנות הבשריות הגדולות, אנחנו נמצא תוספות שונות וכן סלטים, בין אם כאלה שמוגשים לשולחן באופן קבוע ובין אם כאלה שמוגשים לצד כל מנה ומנה באופן נפרד.

מעבר לזה, אנחנו צריכים גם לבנות מנות אחרונות אשר יהיה ניתן להגיש באירוע לאורחים, מתוך התחשבות בעובדה שמדובר בתפריט בשרי, הן מבחינת כשרות והן גם במובן הזה, שאחרי ארוחה כבדה צריך להגיש מנות אחרונות קלות יחסית לאורחים.