דצמבר 4, 2024

בחירת סוללה למחשב נייד – כיצד עושים את זה בצורה נכונה

בחירת סוללה למחשב נייד – כיצד עושים את זה בצורה נכונה

היתרון הגדול של מחשב נייד, כפי שאנחנו יודעים, זה שהוא יכול לעבוד בכל מצב, בכל תנאי, גם בלי שהוא יהיה מחובר לשקע. כלומר, אפשר לעבוד איתו בעת הפסקות חשמל, אפשר לעבוד איתו בכלי רכב, אפשר לעבוד איתו מהרחוב או בכל מקום אחר על פי בחירתנו, גם אם אין במקום חיבור לחשמל.

על מנת שהוא יעבוד ובצורה טובה לאורך זמן, הרי שאנחנו צריכים לרכוש עבורו סוללה מתאימה. לכל מחשב נייד יש סוללה מותאמת אותה אשר מקבלים כשאנחנו רוכשים את המחשב. אך מעבר לכך, על מנת שנוכל להשתמש במחשב גם אם הסוללה המקורית נהרסת או אם אי אפשר כבר לעבוד איתה, אזי שאנחנו יכולים לרכוש סוללות חלופיות. צריך לציין, לא מדובר בסוללה רגילה אלא סוללה ייחודית שמיועדת באופן ספציפי עבור מחשבים ניידים.

לפני שנסביר כיצד מבצעים בחירת סוללה למחשב נייד, חשוב להדגיש, על מנת לרכוש סוללה כזו או אחרת, אנחנו צריכים להכיר את המפרט של המחשב, את המבנה שלו, ולדעת אילו סוללות יכולות להתאים לו. לא כל סוללה לכל מחשב נייד יכולה בהכרח להתאים. יש סוגים שונים של סוללות על פי גודל, על פי מבנה, וכך אנחנו צריכים לבחור את הסוללה שמתאימה למחשב שלנו. כמו כן, אנחנו צריכים לבחון היכן אנחנו קונים את הסוללה, שכן זה לא יהיה נכון לקנות את הסוללה בכל מקום, עלינו לקנות אותה אך ורק במקומות שמוכרים מחשבים או ציוד היקפי למחשבים.

כיצד קונים סוללים למחשב נייד

בחירת סוללה למחשב נייד מתבצעת על פי מספר פרמטרים.

הפרמטר הראשון הוא כמובן, כמה זמן הסוללה יכולה לעבוד. בדומה לסוללות של מכשירי סלולר, גם כאן הפרמטר העיקרי שמתייחסים אליו זה משך הזמן שהסוללה יכולה לעבוד רצוף. אנחנו אמורים להטעין אותה, קרי להטעין את המחשב, ולאחר מכן כשאנחנו מנתקים את המחשב מהחשמל, הסוללה מתחילה לעבוד. ככל שהיא תעבוד יותר זמן, כך נוכל להשתמש יותר זמן במחשב מבלי שנצטרך לחבר אותו לחשמל.

הפרמטר השני שיש לבדוק הוא, צריכת החשמל, המשאבים של הסוללה. ברמת העיקרון, כל דבר שאנחנו נעשה במחשב ישאב משאבים מהסוללה. אך זה לא יתבצע באופן שווה. יש הבדל בין עבודה על מסמך וורד לבין שימוש במשחק שצורך הרבה יותר משאבים. לכן חשוב לדעת כיצד הסוללה צורכת את המשאבים, באיזו חלוקה, זאת על מנת לדעת כיצד אנחנו יכולים להשתמש בה בצורה מתאימה עבורנו. אם אנחנו רק עובדים על כתיבת מסמכים, אזי שאנחנו יכולים לבחור סוללות מסוג מסוים, לעומת זאת אם אנחנו גיימרים, אז נצטרך סוללות הרבה יותר חזקות.

הפרמטר השלישי, כמה זמן הסוללה יכולה להחזיק באופן מעשי. כל סוללה, יש לה אורך חיים מסוים. לא מדובר על עניין של יום יומיים ובכל זאת, אנחנו נרצה להשתמש בסוללה שתחזיק מעמד זמן רב, סוללה שתשרת אותנו נאמנה לאורך שנים בשביל שלא נצטרך להשקיע ברכישת סוללה חדשה.

הפרמטר הרביעי, כמה זמן נדרש בשביל להטעין אותה. בהנחה והמחשב נמצא כל הזמן בבית או בעסק, מחובר לחשמל, אז השאלה הזאת פחות רלוונטית, אך אם אנחנו נמצאים בנסיעות, יש לה משמעות. אנחנו צריכים לדעת, כמה זמן ייקח לנו להטעין את הסוללה, בשביל שנוכל להמשיך לעבוד על המחשב מבלי שיהיה מחובר לחשמל.

הפרמטר החמישי, שאלת העלויות והאחריות על הסוללה, למשך כמה שנים נמשכת האחריות וכיצד אנחנו יכולים לממש אותה בפועל.